fredag 25. januar 2008

La La La

Den siste uka har vært ganske innholdsrik. Jeg kjører i gang kronologisk. Men først et bilde av et morsomt villsvin.


Fredag: Vi var 18 i tallet, og dro til Puerto Lopez ved kysten. 4 timers busstur. På bussen sendte de "The Marine". Verdens dårligste actionfilm på verdens dårligste stereoanlegg. Dubbet til spansk por supuesto. Da den var over sendte de "The Marine 2". Og jeg ble frastjålet 70 dollar.

Lørdag: Det regnte svært mye i Puerto Lopez, men var deilig å sløve og lese i hengekøya. Kvelden var gøy, de lokale jentene er ikke de mest sjenerte og lærer gladelig bort et par salsatrinn til en stivhofta stakkar.

Søndag: Første sola i Ecuador, og den svei nesten like hardt som det gjør å møte Tottenham for tida. Dagen ble tilbringt på stranda og på en ekstremt trang buss som tutet seg vei over fjellene og hjem til Casa Alianza. Under er et bilde fra bølgene ved ekvator.



Mandag: Johan og meg ble med Simon, en snart avgått volontør, på en av fotballbanene. Ble mest lek, tull og litt dømming. Var stas og hilse på ungene og få et lite inntrykk av hvordan arbeidsdagen kommer til å bli. Merker at språket foreløpig er et hinder, vanskelig å forstå og bli forstått. Dog en fordel når man tar upopulære dommeravgjøreser. Sjekk pappa Eirik på disse bildene da. Må selvfølgelig ha med et obligatorisk "unge-på-armen" bilde. Ikke no ulandsopphold uten.

Tirsdag: Se forrige innlegg. Men var med å slå noen ecuadorianere i "volleyball". Iført Tottenham-drakt.

Onsdag: Onsdagskvelden var preget av at en av de "gamle" volontørene, Hannah, vendte hjem. Vi stelte i stand med langbord og mat og hadde nok en flott kveld ved bassengkanten.


Torsdag: Høyinteressant dag. Ble med Nisha, ei amerikansk jente som bor på Casa, på jobben hvor hun underviser ecuadorianske damer i internettbruk. Bruk av e-mail sto i fokus, og på litt snøvlete spansk fikk jeg etterhvert både sjarmert og assistert rundt tredve "madres" i førstegangsbruk av e-mail. Veldig interessant og komme seg ut å treffe folk og se hvordan andre organisasjoner jobber.

Fredag: I dag var vi på et slags folkemuseum sammen med spansklærere og -elever. Bildene under illustrerer hvor interessant dette var.



Så, slik var min uke. Fremdeles er hverdagene preget av spanskundervisning, men får altså tid til både det ene og det andre innimellom. Setter stor pris på alle kommentarene dere kommer med, det varmer og underholder.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei eirik!
Gøy å lese! Høres ut som om du har det veldig bra. Fortsett med gode og artige oppdateringer. Tror forresten jeg hadde kost meg på et slikt museum. En herlig illustrasjon.

Anonym sa...

du lyser opp selv etter timer i sola...ikke bare, bare å være nordmann i "syden". vi har savna dæ møe siden sist msn chat. det var IKKE søstera til Silje du møtte. hvis d har ho ei søster ho ikke vet om. me d er jo mulig.

Du må ta flere bilder av rare og ville svin, det er både en utfordring og en oppfordring samt en ford(ring)(snart), vi savner ditt legeme blandt oss.

Hvor er alle heltan hen stå opp igjen (bleike) eirik kom tilbake...
ps. små gryter har også øre(verk)varmere, så ikke tenk på noe uskjebelig eller obskurt.

nattakos fra galle-ninjaene V&E

Line sa...

Hei Eirik, kjempe gøy med oppdatering og bilder. Jeg sitter nå i Vadsø hos familien Rødland. Vi har hatt to flotte dager her oppe, og er SÅÅÅ glad for at vi tok turen hit. Her er det virkelig vakkert, og det er gøy å se omgivelsene som samene omgir seg i. Vi har sett mange reinsdyr, ingen samer, flott natur, ikke nordlys,vært på sparketur, kjørt gjennom verdens nordligste undersjøiske tunnel, vært i Vardø, og vært litt kalde på stortåa!
Kommer nok en oppdatering på bloggen!
Kos deg min gode venn! hilser fra alle! klemmer fra Line

Bjørn Stian sa...

...og jeg er imponert over hvordan du klarer å referere fra ei hel uke og likevel holde det kort og interessant!

Sånn sy-maskin har de på Grønlandsmarkedet også. Den er din for 50 spenn...

Anonym sa...

Akkurat nå er det 30 graders forskjell mellom oslo og Guayaqil

Christian og Marte Marie sa...

Flotte bilder. Du har liksom litt mer å skrive om enn vi her hjemme. Ingen varme tanker om snø og is for min del. Lastet forresten ned to "nye" deLilloslåter på itunes i går. "Hei politiker" og "Helt meningsløst". Det må bemerkes at det er ´85.
Nå reiser MM om seks dager. Tror jeg kommer til å være oftere innom bloggen din da.
Fortsett det gode arbeidet der nede, tenk, nå er misjonær. Det er saker det..

Anonym sa...

Hei krølle!
Gleder meg til du kommer hjem med en salsa-chica, så kan vi ut å danse i Oslo...hehe. :)